Sexleksaker innehåller mindre förbjudna kemikalier än barnleksaker

Sexleksaker innehåller avsevärt mindre förbjudna kemikalier än barnleksaker. Mshops sexleksaker var en av 16 företag som granskades och kunde lämnade undersökningen utan anmärkningar. En granskning gjord av Kemikalieinspektionen visar att sexleksaksbranschen t.o.m. kan vara ett föredöme för andra branscher.

Frida Ranström, inspektör vid Kemikalieinspektionen, säger att de är lite överraskade av resultatet.

– Det är samma material som vi vet finns i andra typer av produkter där vi hittar farliga ämnen. Dessutom är ju sexleksaker en produktgrupp som man använder nära kroppen.

Inspektionen fokuserade i första hand på sexleksaker gjorda i mjuk PVC-plast och batteridrivna produkter. Endast en av de leksaker som undersöktes innehöll skadliga kemikalier (och den kom inte från Mshop). Det kan jämföras med granskningen som gjordes av barnleksaker, där 15 % av ämnena var förbjudna. Bland de elektriska sexleksakerna hittades inga förbjudna ämnen alls. Kemikalieinspektionens kontroll av andra elektriska lågprisprodukter upptäcktes otillåtna ämnen i 38 procent av varorna. Om du letar efter vuxenleksaker så kolla in denna sida, länk. De listar alla butiker där du kan köpa sexleksaker, även Mshop. Du hittar tips på rea och rabatter och andra bra tips på var man hittar bra leksaker.

– Det här visar att det finns material utan farliga ämnen som också andra branscher skulle kunna använda sig av, fortsätter Frida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.